Androids egne funksjoner som du kan benytte sammen med Viaplay-appen

Under finner du tips om Androids egen funksjon som kan være kjekt for foreldre med Viaplay. Om du bruker tjenesten igjennom en iPhone eller iPad klikker du her.

Feste skjermen
Funksjonen «Skjerm-Pin» innebærer at du kan låse Viaplay-appen. Da kommer barnet kun til Viaplay-appen og dens innhold og ingenting annet. Begynn med å starte opp Viaplay-appen sånn at den havner under sist brukte apper (den firkantede knappen lengst ned på skjermen din). Gå deretter til Innstillinger – Sikkerhet (under Generelt og Personlig) – Skjerm-Pin (under Avansert) her kan du skru på funksjonen. Om funksjonen ikke dukker opp kan du dobbeltsjekke at du har den siste versjonen av Android innstallert. Du kan også søke etter «Skjerm-Pin» under Innstillinger eller «Screen Pinning» om du har språket stilt inn på engelsk.

pin_screen_setting_no

Når du har slått på «Skjerm-Pin» får du muligheten til å la barnet ditt bli i Viaplay-appen. Trykk på firkanten og dra opp vinduet for Viaplay-appen til det blir liggende på midten av skjermen. I nedre delen av appen dukker det opp en tegnestift – trykk på denne. Hver gang du fester en app må du bekrefte funksjonen. Du må også bestemme om du vil legge til en sikkerhetskode for å forlate den låste appen. Trykk på Start for å feste skjermen på den valgte appen.

Når en app er festet eller låst kan brukeren navigere hvorsomhelst i appen, men ikke forlate selve appen. For å forlate låsningsfunskjonaliteten holder du inne Tilbake-knappen og Oversikts-knappen samtidig. Etter et par sekunder kommer telefonen din til å vise oversiktigen på din skjerm og du kan skru av Skjerm-Pin-funksjonen.

pin_screen_msg_no_croppad_2