Funksjoner som kan brukes sammen med Viaplay-appen på iPhone eller iPad

I denne artikkelen har vi laget en liste over noen praktiske funksjoner som kan være kjekke for foreldre med Viaplay. Guiden retter seg mot deg som bruker tjenesten igjennom en iPhone eller iPad. Om du bruker Android kan du klikke her.

Begrenset tilgang
Begrenset tilgang er en funksjon som gjør at du kan låse en hel app eller en aktivitet. Da kommer barna kun inn på innhold som du velger. Gå til Innstillinger – Generelt – Tilgjengelighet – Begrenset tilgang. Dra den vite knappen til høyre for å aktivere (knappen lyser grønt når den er aktivert). Velg deretter «Kodeinstillinger» og «Angi kode for Begrenset tilgang». Her angir du et firesifret passord og verifisierer det. Nå kan du åpne Viaplay-appen og trippelklikke på hjemknappen for å aktivere. Nå kan du stille inn hvilke funksjoner eller områder som skal være tilgjengelige i appen. For å komme ut av funksjonen kan du enkelt trippelklikke igjen og angi passordet. (OBS: Skriv passordet ned sånn at du ikke glemmer det – den eneste måten du kan ta deg ut av appen er igjennom passordet). Begrenset tilgang husker dine innstillinger til neste gang, sånn at du kan tilpasse ulike smarttelefoner eller nettbrett til barn i ulike aldre.

IMG_0094

Trykk
Har du småbarn som ofte trykker på skjermen og kommer bort fra det de egentlig skulle kikke på? Da kan du låse trykkfunksjonen på Berøring i Begrenset tilgang. Da går det ikke å gjøre noe på skjermen bortsett fra å trykke på det du har valgt. Så start en film eller en episode av en serie, klikk tre ganger på hjemknappen og start opp Begrenset tilgang. Da er det umulig å gjøre noe annet enn å kikke på det du har valgt.

Tegn ringer rundt områder du vil deaktivere
Du kan også velge å markere det området på skjermen som du ikke vil at barnet ditt skal trykke på igjennom å ringe det inn. Et godt eksempel på dette er menyen i Viaplay-appen.

Tidsbegrensning
Du kan også stille inn en tidsbegrensning om du vil at barnet ditt skal kikke på Viaplay i eksempelvis 20 minutter før maten er klar. Da kan du legge inn en alarm eller et ringesignal som spilles når tiden er ute. Da låser hele appen seg og barnet ditt kan ikke se på innholdet mer.

Maskinvareknapper
Du kan også velge Maskinvareknapper for å bestemme hvilke knapper barnet ditt ikke skal ha tilgang til: Tastatur, liggende/stående visningsmodus, volumknapper osv.