Hvordan aktiverer jeg foreldrekontrollen?

Du kan velge å legge inn en aldersgrense eller å blokkere alle kjøp. Leiefilmer og kjøp blokkeres dessuten automatisk hvis du har valgt en aldersgrense.

For å aktivere foreldrekontrollen logger du inn på hjemmesiden vår viaplay.no. Klikk deretter på navnet ditt oppe til høyre og så «Kontooversikt» i menyen som dukker opp. Gjør deretter slik:

1. Klikk på Foreldrekontroll i den venstre menyen.
  2. Legg inn din kode og ønsket alternativ.
  3. Klikk på Lagre. Ferdig!

Klikk på bildene for å forstørre de.

kontooversikt foreldrekontroll lagre

Den valgte koden må nå skrives inn i når materiale med en vis aldersgrense spilles av, og eller ved bestilling av leie- eller kjøpefilmer i Store, avhengig av hvilken innstilling du har aktivert.

PIN-koden gjelder også ved kjøp av Pay-Per-View (for eksempel fighting event). Foreldrekontrollen vises på følgende enheter: Playstation, Smart TV, PC/Mac, Chromecast, nettbrett og smarttelefoner. Enheter som Apple TV og Xbox-konsoller har sine egne innstillinger for foreldrekontroll.