Hvordan tar jeg bort filen mspr.hds?

Filen mspr.hds skapes av programmet Microsoft Silverlight når materialet spilles av på hjemmesiden. Filen er en såkalt Legacy fil, og brukes ikke lengre, men kan være med på å forstyrre avspillingen av DRM-beskyttet materiale. Du fikser enkelt dette gjennom å ta bort filen slik at den kan gjenskape seg selv ved neste avspilling. Avhengig av din data så kan filen ligge på ulike steder, les mer om hvordan du går til verks under rubrikken for operativsystemet som du bruker.

• Windows 8

Hold inn Windows-knappen på ditt tastatur og trykk S for å få opp søkefeltet. Du kan også finne søkefunksjonen gjennom menyen til høyre, du får den frem ved å holde muspekeren stille i noen sekunder øverst i høyre hjørnet. Skriv inn %programdata% i søkeruten og trykk Enter på ditt tastatur for å åpne søket, du kan også trykke på søketreffene som dukker opp, i menyen under søkefeltet.

I vinduet med mapper som dukker opp så navigerer du til Microsoft fulgt av PlayReady. Inne i PlayReady så finner du filen mspr.hds, for å ta bort filen så markerer du den og trykker delete. Du kan også høyreklikke på filen og velge alternativet Slett.

• Windows 7

Trykk på startmenyen nede i venstre hjørnet for å komme til søkefeltet, skriv inn %programdata% og trykk på Enter for å åpne søket. Du kan også bruke snarveien: Windowstasten + R og skrive inn søket i ruten som dukker opp.

sök7

I vinduet med mapper så navigerer du til Microsoft fulgt av PlayReady. Inne på PlayReady så finner du filen mspr.hds, for å ta bort filen så markerer du den og trykker på delete. Du kan også høyreklikke på filen og velge alternativet Slett.

MAC

Trykk kombinasjonen Command + Shift + G for å få opp søkefeltet, skriv inn /Library og trykk så på for å åpne søket. Om du har en norsk versjon av operativssystemet så kan du også skrive /Bibliotek istedet.

macsök

Naviger videre til mappen Application Support > Microsoft > PlayReady. Inne i PlayReady så finner du filen msprs.hds, dra filen til papirkurven eller hold tasten Control nedtrykt når du klikker på filen og velg alternativet Flytte til papirkurven.

Windows XP

Trykk snarveien Windows-tasten + R for å få opp søkefeltet eller finn alternativet Kjør via startmenyen. Skriv inn %allusersprofile% og trykk OK for å gå til søket. Åpne mappen Application Data fulgt av Microsoft og til slutt Play Ready. Da Application Data er en skjult mappe så må du ha alternativet Vis skjulte filer og mapper aktivert. Om ikke mappen vises så kan du velge å vise den gjennom å trykke Verktøy og velge Mappealternativ i listen, under fanen Visning så haker du av at du vil Vise skjulte filer og mapper og bekrefte endringen gjennom å trykke OK.

Vel inne på PlayReady mappen så finner du en fil som heter mspr.hds, du tar bort filen gjennom å markere den og trykke delete på ditt tastatur. Du kan også høyreklikke på filen og velge Slett fra listen.Observer at du behøver administratørsrettigheter på kontoen for å gjøre dette.