Endre DNS til operatørens

Da Viaplay tar i bruk ulike Content Delivery Network (CDN) leverandører for å levere streaming til konsument så er det viktig at man bruker en DNS-server som er lokal. Bruker man Google eller OpenDNS så kan CDN:et tro at man befinner seg i USA og da blir man koblet til den serveren som antas være nærmest. Man kan bytte valg av DNS i ens router, med da det skiller seg i forhold til ulike produsenter så forklarer vi nedenfor hvordan man endrer dette i Windows. Ta kontakt med din internettleverandør for å få vite de korrekte DNS innstillingene.

Slik aktiverer du DHCP eller endrer TCP/IP-innstillinger:

• Åpne Nettverkstilkoblinger gjennom å klikke på Start-knappen og klikk deretter på Kontrollpanelet. Skriv ‘adapter’ i søkefeltet og klikk på ‘Vis nettverksinnstillinger under nettverks- og delingssenter.
  • Høyreklikk på den tilkoblingen du vil endre og velg ‘Egenskaper’. Om du blir bedt om å angi administrator-passord eller bekreftelse så gjør du det.
  • Klikk på fanen ‘Nettverk’. Klikk på Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) eller Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6) under den her tilkoblingen bruker du følgende objekt og klikker deretter på Egenskaper.
  • Gjør følgende for å angi DNS-serverens Innstillinger:
    Om du vil angi en DNS-adresse selv klikker du på Bruk følgende DNS-serveradresser. Skriv deretter adressene til den primære og sekundære DNS-serverens i rutene Ønsket DNS-server og Alternativ DNS-server.