Hvordan forsikrer jeg meg om at mitt trådløse nettverk er så stabilt som mulig?

Opplever du varierende bildekvalitet eller mister du tilkoblingen helt når du ser på Viaplay via et trådløst nettverk? Ta da en titt på punktene under, slik at du får forsikre deg om at ditt hjemmenettverk er så stabilt som mulig.

Vi anbefaler alltid at man benytter seg av nettverkskabel (LAN) om det er mulig, for å få den aller mest stabile tilkoblingen, men det er selvfølgelig ikke alltid en praktisk løsning.

• Begynne med å starte om din router, på de fleste routrer så finnes det en liten knapp som heter Reset som du kan holde inntrykt for at gjøre det.
  • Det viktigste for å få en stabil tilkobling er routerns plassering i hjemmet, om du eksempelvis har den på gulvet, forsøk å plassere den høyt opp og minimere avstanden så mye som mulig.Noter deg at en stor del av signalet kan gå tapt om det for eksempel finnes tykke vegger mellom routern og enheten du bruker.
  • Forstyrrelser er en annen faktor som kan ha stor innvirkning på ditt trådløste nettverks stabilitetet.Forstyrrelser oppstår om det finnes mange sendere og mottakere som arbeider på samme trådløse frekvens. Dette kan eksempelvis oppstå i et leilighetskompleks der mange bor nære hverandre.Fasttelefoner, mikrobølgeovn og andre enheter som benytter radiobølger kan også gi opphav til forstyrrelser.

Løsningen på dette er å bytte kanal på din router slik at du bruker en annen frekvens, dette kan du vanligvis gjøre:

1. Direkte på routern
    2. Via en data tilkoblet routern
    3. Gjennom dine internettleverandør.

Så se i din routers manual eller kontakt din internettleverandør for mer informasjon om hvordan du går til verks.