Portabilitetsreguleringer i EU

Fra og med 1. april vil den Europeiske Unionens nye reguleringer tre i kraft. Denne nye reguleringen betyr at abonnementstjenester som Viaplay kan tas med til land i EU, men ikke utenfor. Siden Norge ikke er en del av EU, vil du som norsk Viaplay-bruker, ikke kunne bruke tjenesten utenfor Norge med nettverkstilkobling. Til telefoner og nettbrett tilbyr vi en offlinefunksjon som gjør det mulig å se utvalgte serier og filmer uten internettoppkobling.

Hvem har bestemt de nye reglene?
EU-kommisjonen. De nye reglene gjelder for samtlige markedsaktører som tilbyr online streaming av serier, filmer, sportsendinger, musikk, etc.

Hva betyr portabilitetsreguleringen?
Dette betyr at abonnementstjenester kan tas med innom EU. Hvis du er en norsk kunde, kan du bruke tjenesten innenfor den norske grensen, siden Norge ikke er medlem av EU. Mer informasjon om den allmenne reguleringen finner du her.

Jeg er en norsk Viaplay-bruker, hva innebærer dette for meg?
I følge de nye reguleringene kan tjenesten benyttes i samtlige land i EU. Siden Norge ikke er med i EU, kan tjenesten ikke benyttes utenlands med nettverkstilkobling. Derimot så kan du velge ut dine favorittfilmer og serier, og laste dem ned offline.