Portabilitetsreguleringer i EU

Fra og med 1. april vil den Europeiske Unionens nye reguleringer tre i kraft. Denne nye reguleringen betyr at abonnementstjenester som Viaplay kan tas med til land i EU, men ikke utenfor. Som norsk kunde vil du kunne bruke tjenesten som før, selv i Sverige, Danmark og Finland. I resten av EU, anbefaler vi at du bruker vår offlinefunksjon som er tilgjengelig på telefon og nettbrett, les mer her.

Hvem har bestemt de nye reglene?
EU-kommisjonen. De nye reglene gjelder for samtlige markedsaktører som tilbyr online streaming av serier, filmer, sportsendinger, musikk, etc.

Hva betyr portabilitetsreguleringen?
Dette betyr at abonnementstjenester kan tas med innom EU. Hvis du er en norsk kunde, vil du kunne bruke tjenesten som før, selv i Sverige, Danmark og Finland. Mer informasjon om den allmenne reguleringen finner du her.

Jeg er en norsk Viaplay-bruker, hva innebærer dette for meg?
I følge de nye reguleringene kan tjenesten benyttes i samtlige land i EU. Siden Norge ikke er med i EU, kan tjenesten ikke benyttes utenlands med nettverkstilkobling – et unntak gjelder for Sverige, Danmark og Finland. Der kan du streame favorittsendingene dine akkurat som før. Skal du reise lengre kan du velge ut dine favorittfilmer og serier og laste dem ned offline.

Informasjon om kanaler
Siden EUs portabilitetsforskrifter ikke involverer Norge, har vi ikke rett til å vise tredjepartskanaler utenfor Norge.

For deg som kunde betyr dette at du kommer til å kunne se alle MTGs kanaler i Sverige, Danmark og Finland, men forsøker du spille av material fra noen av tredjepartskanalene kommer du til å få en feilmelding som lyder slik:

«Beklager! Der du er akkurat nå kan du ikke streame, kjøpe eller leie noe.»

Befinner du deg imidlertidi i Norge, er det akkurat som vanlig – du har tilgang til alle de kanaler som inngår i ditt abonnement hos oss eller Viasat.