Slik fungerer Viaplays sendinger

Det finnes noen ulike steg for å se en fotballkamp, en film eller en episode av en serie hjemme hos deg. Nysgjerrig? Se nedenfor.

For at du som kunde alltid skal ha en bra kvalitet på sendingene på din enhet, sendes innholdet med noe som vi kaller “Adaptive Bit Rate”-teknologi. Dette vil si at videokvaliteten og skjermoppløsningen tilpasses etter din intetnetthastighet samt kapasiteten til enheten som du bruker. Med andre ord – om du har en stabil forbindelse kommer du til å få en stabil og flott opplevelse. Er forbindelsen derimot variabel, kan også din sending komme til å variere i kvalitet og du kan oppleve at det buffrer.

Her kan du se hvilken vei sendingen tar før den til slutt lander hjemme hos deg.

Når en person velger noe fra vårt innhold, så sender den automatisk en forespørsel om å få dette gjennom nettverket ditt. Forespørselen blir deretter fanget av en CDN (Content Delivery Network), som samler og overfører nødvendig informasjon om din enhet og Internett-hastigheten til distributøren av innholdet.

CDN er altså et system av kringkastings-servere som leverer innhold til brukere basert på forskjellige variabler. Systemet velger automatisk CDN som er teknisk nærmest mottakeren – ikke nødvendigvis geografisk. Hvis serveren blir overbelastet, blir brukeren automatisk koblet til en annen server – det samme gjelder hvis en server skulle krasje. Med dette systemet kan Viaplay derfor ikke overbelastes.